Tuesday, June 28, 2011

kejadian yang tak disangka kan..

halloo everybody..
heheehe..speaking lak ai aku..
huhu..
masum untuk aku da habis..
aku kalah..
sedih tuh mmg la..
maybe xde rezeki kot..
takpela..tahun depan cuba lagi..

berkaitan entry di atas..
masa nak balik after match..
kitorang balik naik kereta..
then,separuh jalan ..
tiba-tiba ade bunyik yang tak menyenangkan..
kitorang berenti then tgk..
rupa-rupanyer..
tayar da panyit..
macam nie..

uhuuu..kitorang da tak taw nak buat ape..
dala lima-lima perempuan..sah-sahlakan xde yang reti nak tukar tayar...
tapi,kitorang berusaha jugakla..
tengah-tengah nak buat tuh..
nasib baiklah ade bus berenti..
adelah 2 orang brother tolong kitaorang..
so,SETEL! hahaha!


THANKS BRO tukarkan tayar..hehehe..:))

pengajaran kat sini..
tak kira laki ke perempuan HARUS belajar nak tukar tayar..
kalau jadi macamnie?
sape nak tanggung kalau kita tak reti?
pikir-pikirkan lah..
huhu..

oppss..sebelom terlupa..

HAPPY BIRTHDAY to ETAN and ADIBAH...



INTAN MUNIRAH


happy birthday to you..:)
sekarang dye ade kat mekah tengah buat umrah..
semoga sihat-sihat dan selamat disana...
i love you..:)




SITI ADIBAH


pedulikan gambar sebab aku nmpak pendek!
hahaha..:)
semoga panjang umur dibah..
semoga bahagia-bahagia selalu..huhu...


p/s: uhhh..nikmat nyer dok umah..:P

Friday, June 24, 2011

usaha,internet dan netbook?

haloo kawan-kawan..
aku baru bangun tido setelah diganggu oleh message adek aku...
hehehe..tuh pon nak gtaw,dala tido siang-siang..hahaha..
peduli hape aku..
adek aku bagi message camnie

oit kak dayah mane awak letak broadband

aku replyla dengan malasnyer

kak dayah bawak

dye reply balik

taik,nk buat kerja khusus sejarah nie..takde BB(broadband) macmne nak buat

aku dalam hati da nak marah da nie..aku reply balik..

eyh,aku dulu buat kerja sejarah tak pyh nk gune Broadband-broadband nie..siap jugak..

haa..amek kau..kene sedebik..padan muka!dye reply lagi..

tuh awk..

ape lagi ntah dye tulis, aku lupa..da delete..pastuh aku tak reply da...
aku terpikir-pikir ape beza aku ngan dye dulu..
same je..aku penah jugak jadi form 3..
kerja takde INTERNET takde hal lah...
semua setel..kawan-kawan aku yang lain pon same..
aku lagilah sekolah asrama jauh dari rumah..
semua nak kene buat sendiri..
cari maklumat bagai..
buat folio pon pakai tulisan tangan je..
takde nyer nak taip-taip nieyh..
cari maklumat pon kat buku-buku sejarah..
bukan tak gune langsung internet..
guna..tapi,tak terlalu bergantung kat internet..
usahalah beb! asyik nak bergantung kat internet je payahla macmnie..
kalau nak sangat guna, pergilah library cari maklumat gune internet sane..
mintak tolong kawan..
yang penting USAHA tuh..
nie bile takde internet kat umah je jadikan alasan xleh buat kerja..
ape tuh weii??
tulah budak zaman sekarang kat yang terlalu bergantung kat kemudahan internet..
aku tak kate internet tak bagus..
bagus..ade banyak maklumat..
tapi,dye wat org malas nak berusaha..
aku mengaku aku sendiri pon macam tuh..
terlalu bergantung kat internet..

lagi satu, kalau da internet tuh..
yek-yeklah dok cari maklumat..
mesti melencong kearah lain punya la..
FACEBOOK,MYSPACE,YM dan lain-lain..
cayelah..buat kerja tak sampai bape minit pon..
last-last,kerja nyer tak siap jugak.
piiirrrah!

ok,yang nie aku nak bagi pendapat akula..
jangan aku kene bend sudah..
kerajaan  sekarangkan ada bagi notebook kat budak-budak sekolah..
aku tak kate tak bagus..
tapi, kalau nk ikutkan lagi banyak effect yg membawa keburukan..
kalau yang betol-betol guna untuk belajar tuh, alhamdullilah la..
tapi,yang lain tuh?
tak payah tengok jauh-jauhla...
kawan-kawan adik aku sendiri..
bawak pergi asrama siap..
sekolah bagi kebenaran..
ape tuh?
zaman aku handphone pon tak boleh, lagikan notebook..
siap sekolah ada WIFI..
mase kelas pon dok online bagai..
kalau nak diikutkan, budak-budak sekolah mane ade gune internet sangat..
paling-paling pon tyme MATRIX or ASASI..
tuhpon, matrix tak gune sangat...
hmmm..budak zaman terlalu terdedah dengan kemudahan..:(
serius, aku sekarang nie dok U pon rimas..
semua nak gune internet..
macam-macam..
then, kalau internet down?
kerja tak siap?haaaa...
korang pikirlah sendiri ye...

dala,aku da penat nak membebel..
adios..

p/s: aku rase nak simpan broadband pasnie sampai adik aku abeh PMR..setuju?


Thursday, June 23, 2011

cuak plak aihhh~

halooo kawan-kawan..
kita lupakan kisah sedih itu sume..
sekarang mari kita tumpukan pada MATCH yang akan datang..
ok-ok..mari aku bgtaw...
sekarang sedanag berlangsung Majlis Sukan Universiti Malaysia(MASUM).


so, aku amek bahagian dalam sukan TENIS..hehehe..:))
perlawanan start ary AHAD nie kat UPM pukul 10 PAGI...
aku berada dalam group D

GROUP D

UKM(aku)
USM
UIAM


ahad nie aku akan lawan dengan USM dulu..
then,isnin dengan UIAM..
ohh..lupe..aku main double je..hehehehe..:))

doakan aku ye kawan-kawan..
peace..(^^,)v



Wednesday, June 22, 2011

sangat susah..:(

ohhh..kenape susah sangat nak lupekan orang yang kite CINTA?


hmm..kadang-kadang aku terpaksa tipu diri sendiri yang aku da lupekan dye..
padahal, jauh kat lubuk hati nie..aku tak pernah nak lpekan dye..
dan berharap dye datang balik kat aku..
kenapelah aku macam nie?sedangkan dye..
mesti tengah berbahagia ngan orang lain kan..
kadang-kadang orang mintak pendapat aku..
aku terasa cam HIPOKRIT..
aku suruh dyrang tabah,sabar and macam-macam lagi..
sedangkan aku?
aku sendiri tak macam tuh..
aku tak kuat..
maaf ye kawan-kawan..
aku kene jadi kuat untuk beri semangat kat korang..
mintak maaf kalau aku terpaksa berbohong yang aku nampak kuat..

awak..
saye rindu awak..
rindu kita yang dulu..
:(((((


Tuesday, June 21, 2011

layan jiwang jap..hahaha~

lame gak aku tak layan jiwang...
xde org nak layan jiwang ngan aku
nak layan jiwang meta..
hahaha..



BELAIAN JIWA

Seindah tiada lagi kau ku ingatkan
Sayang kau hilang
Menanti biar sampai akhir hayat ku di dunia ini
Kau tahu bertapa ku sayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa
Oh angin, sampaikan lagu ku padanya
yang sedih pilu
Terimalah lagu ku jadi teman hidup mu
Untuk selamanya
Kau tahu bertapa ku sayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir
Menentukan ia
Oh belaian jiwa 


peace..(^^,)v

Monday, June 20, 2011

Good friends are like stars.You don’t always see them, but you know they are always there.






weewitttt!
akhirnya..NURUL HUDA dan NUR HIDAYAH telah berjaya berjumpa akhirnya..
setelah setahun lebih tidak berjumpa...
bak kate ILI..setahun je..
hahaha...
biarla..setahun je aku nak tulis jugak...
takpe-takpe..pasnie aku plan jumpe kau pulak eh..jangan risau..hahaha! 


alkisahnya macam nie..
aku balik UKM nie untuk training MASUM..
sekali aku kat sini macam takde kawan..
bukan aku tak kenal langsung semua orang..
cuma diorang adala team masing2..
kompermla semuanya ngan team an..
hadui~
sedih gila ak..
semua sorang-sorang...


ase nak nangis macam nie haa...
then,ak message huda..

datanglah sini, teman aku

beh kurang macm nie ah message aku...
aku pon xingat..
akhirnya,plan-plan...
yeaaaa!!jadikk!!!!
gila suka aku!
terharu pon ade..hahaha~

oklah, malas nk cite panjang-panjang..
hari khamis tuh kitaorang keluar lah g MIDVALLEY..
ajak ili , dye xbule pergi pulak...
takpelah, AT LEAST DYE MESSAGE GTAWKAN?huhuhu..

kitorang g sane tengoklah wayang...
cerita hantuu wooo...
takut..( huda, aku pon tutup mata,tapi, xselalu..hahaha..:P)
cerita LADDA LAND..


eyh,sebelom tengok movie kitaorang g makan dulu..
sebelom tuh lagi,pergi beli tako...
hahaha..teringin plak nak makan...
makan dekat POPEYE!



curi-curi makan tako kat popeye..hahahaha...
jalan-jalan kat midvalley dapatla aku beli satu novel..

JUARA CARTA CINTA
bes!hehehe..:)

then,suddenly aku rase nak demam..
sengal tuh lah..
sian huda..
sorry ye huda....
nie ade sket gambar kitorang berdua..:)






thanks huda kerana sudi temankan aku...
i love you..:))))

oklah..sampai sini je..adios!

p/s: tadi aku jumpe orang yang tanye aku soalan pasal rumah..hehe..:)

Saturday, June 11, 2011

kerjaya sebagai pembantu kedai gambar..:)

hello!hello!
hehehe..
kali nie aku nak bercerita tentang kerja PART TIME ku mase cuti sem nieyh..


okla..aku kerja kat kedai gambar je..
gaji pon seciput je haa..
jadilah, asal ade income kan?
orait lah tuh an?
aku masuk kedai nie pon melalui adek aku..
haha!
macam nie, adek aku dye keje situ dulu masa nak tunggu result SPM..
so, dye da berenti aku plak masuk..
kebetulan aku cuti sem an..
masuk jela...
uncle tuh pon ok je...
name kedai tuh INTERNATIONAL DIGITAL PHOTO EXPRESS..


aku kerja dari hari ISNIN sampaila SABTU..
dari kul 8.30 pagi sampaila kul 7 petang..
rehat satu jam je..
penat tuh tak yah cakapla..
memang penatla...huhu..:)

pagi2 da bagun..
pegi kedai kena sapu lantai, mop lantai, cuci toilet and lap cermin2 yg ade..
pastuh, sebelom balik pon kene sapu jugak..huhu..


gambar dari MR. GOOGLE..:)

then, kerja ku adalah layan la orang-orang nak cuci gambar..
nak amek gambar pasport..
haa...macam tuh jela..
hehehe..tapi,pelanggan nie kan banyak ragam..
so, kita kene tahan jela...
huhu..

nielah pekerja-pekerja kat kedai tuh..


nie uncle..tauke kedai tuh..:)


yg laki ah boy and yang perempuan suzan..:)


yang nie nurul..:)

haa..tula serba-serbi kerja part time aku..huhu..
oklah..sampai sini jela..
aku nk makan..
lapar sudaaa..hehehe..
adios!

p/s: comel tak handphone 79 inggit aku..hehehe..:P


Tuesday, June 7, 2011

jawapan kau??

halo!halo everybody!
how are you?
ceh!speaking plak an..
huhu..:)

orait!orait!
berkenaan entry kali nieyh..
semalam..
adalah seseorang tanya aku soalan..
nak taw ape soalan nyer?
moh2~
aku bagi jawapan sekali...:P

kalau aku ade dekat-dekt ngan umah kau., kau ajak tak aku pergi rumah kau..?
kau bagi tak aku tidur umah kau?
jawapan aku: tak!

kalau aku datang dari jauh and xde tempat nak tinggal, kau bagi tak?
jawapan aku:  tanye mak aku dulula...hehehe..

kalau umah kau dalam hutan , kau tinggal sorang-sorang, kau bagi tak aku nk tumpang?
jawapan aku: tak! jugak~

hehehe...aku pelikla si mamat nie pegi tanye soalan-soalan macam nieyh..
hadui~
rupa-rupanya ada maksud tersirat...
nak taw ape?
sebelom tuh..sebelom tuh...
kalau korang korang jawab ape?
jeng!jeng!
huhuhu..:)))

maksud tersirat dye adalah...

aku andaikan rumah tuh hati kau

haa...pahamkan?
tak paham wat pahamla...
aku da jawab da pon..hehehe..

oklah..sampai sini je aku nak merepek~

daa~
:)

Monday, June 6, 2011

aku yang kecewa~

aku tak kuat lagi..
aku tak mampu...
:((

3 hari beseorangan di rumah (T_T)~

asssalamualaikum semua..
kabare?
waras?
hahaha..entah betul ke tak..
aku main hentam je...
keh3!
alhamdullilah...hari nie aku ade mase nak berkarya kat blog nie...
sementara nak tunggu NORA ELENA..
auww! i like ~kikiki..


kebetulan bos tempat aku kerja bagi balik awal...
kate nyer ade kenduri kawen..
yahoo!..dapat rehat lame rinie..:)

haa..berkenaan entry kali nie...
aku kene tinggal sorang2 kat rumah..
yela, family aku sume balik kg kat kedah..
g hantar kakak aku praktikal...
aku kerja, so kene tinggal sorang2 jela kat umah..huhu,,,:)
sape cakap aku tak takut?
takut oo...
tapi, kita kene cool....hehehe....


hari ahad la paling malang aku rase...hadui~
dala tinggal sorang-sorang..
pagi-pagi motor da buat hal..
glah cari basikal..
tengok-tengok angin plak xde tayar tuh..
kene la pam dulu...
isk-isk..sadis giler...
huhuhu...
then, g kerja lambat sket...
naseb baik kerja separuh hari je...
bila balik kerja nak g bayar BB..
sekali kedai tutp plak...
tak buleh online..sadis siler taw x!
grrrrr~
mmg hari tuh rase nak marah orang je..GERAM!
tapi, da lame2 oklah...
huhu..:)
ak da biasa da...
 oklah..ak malas da nak merepek2 ape ntah...
bye-bye,..
salam..:)