Friday, May 27, 2011

bunuh diri? drrrr~~

assalamualaikum!
ahahaha..lame giler aku tak update blog...
maklum lah bz bekerja..takde mase...kikiki...:P
yela..balik kul bape, g pukul bape..
mane tak penat an?
tapi..tapi...
kali nie aku bukan nak citer pasal kerja aku...
len kali lah aku cerita pasal kerja aku tuh ye...
kali nie aku nak cerita pasal..

BUNUH DIRI

haa..nak taw ape maksud bunuh diri?
jom kita tengok...

Bunuh diri ialah perbuatan untuk menamatkan hayat atau perbuatan memusnahkan diri, biasanya kerana enggan berhadapan dengan sesuatu perkara yang dianggap tidak dapat ditangani.

Kejadian membunuh diri ini lazimnya berlaku kepada mereka yang menghadapi tekanan sama ada dari segi mental atau fizikal. Mereka ini akan bertindak di luar pemikiran akal yang waras. Mereka ini juga selalunya daripada individu yang bermasalah seperti masalah dalam keluarga, putus cinta, dan sebagainya.

Bagi semua agama, membunuh diri dianggap tidak baik. Malah, menurut kitab Islam, Kristian, dan Yahudi, membunuh diri adalah satu dosa besar..




haa..berdosa taw..sape-sape jangan cuba anak bunuh diri taw..hehehe...
ok-ok..aku nak cerita nie..
tadi aku tengah jaga-jaga kedai adela auntie india nie datang...
hantar gambar..aku nampak tulisan kat belakang gambar tuh..
aku ingat xde ape..aku biar jela...
sekali gambar da siap cuci, kawan ku tunjuk gambar tuh..
aku bace terkejut kot...
macam tak caye je..ntah betul ke tak..
aku tak tawla tuh an...hehehe...
tulisan tuh dye tulis camnie...

kepada balai polis,

sesiapa yang terjumpa surat ini sila serahkan kepada balai polis...
ini ada nama mak saya dan pak cik..
sila sesak diorang kalau ape-ape terjadi pada saya dan boyfriend saya..
maafkan kami...


haa..lebey kurang macam tuh la..
aku pon tak ingat sangat...
scary an?
nie mesti sebab family dye tak restu dye ngan bf dye..
hehehe..
tuh jela aku nak cerita..
banyak oo pengalaman dapat dari bekerja nie..
huhu..:)

kepada orang-orang yang nak bunuh diri..
tak payahla bunuh diri ek?
mesti ada jalan nyer nak slesaikan masalah tuh..

oklah...adios! :)












Sunday, May 15, 2011

road tour to kelantan and bithday seseorang~







assalamualaikum semua!
sihat-sihat belaka?
huhu..macam ne cuti SEM?
aku pon da start cuti tapi kerja tak carik-carik lagi..
hadui~ade ke tak ek kerja untuk aku?-_-'
huhu..insyaALLAH ade..
bak kate seseorang..

cari kerja untuk cari pengalaman, bukan sebab duit..

haha...ingat tuh..
baik MR...
:)

okeyh-okeyh...
aku nak cerita aku g Kelantan ritu..
nak amik barang akak aku yang da abeh degree kat USM..
alhamdullilah..dye da kerja bolehla aku POW!
hehehe..:p
kitorang g mane pon..
ary selasa bertolak balik kampung..
bermalam kat situ 1 malam..
esok rabu pagi bertolak g kelantan..
kat Kelantan kitorang dok kat PCB ataupon Pantai Cahaya Bulan..
tak ade yang menarik pon untuk diceritakan..hehehe...:)
just, nak cakap aku sebenar nyer berat hati nak g Kelantan..
sebab dye mengingatkan aku kat seseorang...
ape yang dye kate sampai skang aku ingat...
susah woo nak lupe..
ape dye cerita,dye dok mane,sekolah mane..
so, da jalan-jalan kat Kelantan lalu lah semua tempat yang dye cerita.
ase sayu sangat..huhu...
tapi,nak wat camne an..huhu..
redha jelah ape yang da jadi..:)
oklah..nie ade sikit gambar..
hayatilah..thanks sudi bace!






















opps..sebelom terlupa..

HAPPY BDAY TREX!
I LOVE YOU! MUAH3!
-da spoloh hari lambat..hehe..:)-


sampai sini je..adios!

p/s; sorry lame tak update..internet sangatlah lambat..:(

Monday, May 2, 2011

sejalan kaki and coklat!

bahaha!assalamualaikum!
lame tol aku xupdate blog nieyh..
maklumlah..dah dok umah..
malas sket nk mengupdatenyer..huhu..
okeyla-okeyla..kali nie aku nak cite yang aku jalan-jalan..
hehehe....sebelom cuti sem aku ritu..
pas je exam CIRCUIT THEORY..
kitorang dak-dak pompuan caw g MID!
pasal exam tuh...takyah citela..
huhu..
ade budak cina tuh setengah jam awal je terus kuar..
aku tengok kertas soalan..
aku bermonolog..

aih..senang sangat ke?
nak kata kalau bule jawab pon..
soalan banyak g nieyh..
biar betol..-_-'

pastuh,aku terus kan je jawab..
yang penting skang tawakal..aku da buat an..
huhu..:)
okeyh!
sampai-sampai je mid...
kitorang terus solat magrib..
sebab da magrib an..
pastuh kitorang g makan...
sebab dari dalam KTM ag dak2 nie kate lapa-lapa..
so, kite bedal la ape-ape dulu..huhu..


mase tunggu KTM..

dalam KTM..nadia, ayu ngan aku..

 mase untuk makan!

huhu..dah abeh makan-makan..kitorang g jalan-jalan..
kebetulan, jalan-jalan ade SALE kat VINCCI!
wow!ramai gile orang aku cakap..
tak penah-penah aku g kedai ramai giler orang camtuh..:)
so,tengok-tengok..aku sempatlah bedal satu sandal..hahaha...
then,jalan-jalan g..
kitorang balik..
so,tengoklah gamabar-gambar kat bawah  ye..huhu..

kepada classmate-classmateku..
thanks for the memories..
semoga perkenalan kita hingga ke akhir hayat..
insyaALLAH.:)








 ok..seterusnya..
sampai-samapi je umah..
mak aku ajak g kuantan esok nyer...
aku pon ok jela...
then, contact-contact trex ajak jumpe..
so,g kuantan esok nyer..
tak buat ape pon..
just teman JANAH wat ic..
then, makan kat PIZZA!
huhu..pastuh balik..
yea!dapat jumpe trx ngan janah!hehehe..:))

gambar ngan trex je..
gambar ngan janah kat trex..xamek..hehehe...:)

huhu..tulah cerita aku jalan-jalan sebelom cuti yang panjang nieyh..
bila dah bosan-bosan tadi..
aku pon buatlah coklat...huhu..
first tyme buat..
wee~




ok tak?
huhu..kalau sape nak tempah bulela..
kalau aku rajin..bahahaha!

oklah..sampai sini aje..
adek aku membebel nak guna laptop plak..
sebok je..hahaha!

adios!