Friday, April 29, 2011

dua dekad suda~

alhamdullilah...
suda dua dekad aku hidup kat muka bumi sebagai khalifah ALLAH..
terima kasih YA ALLAH..
terima kasih kepada dua ibubapaku yang menjagaku selama nie..
semoga segala urusanku dipermudahkan olehNYA..
semoga aku dapat ape yang aku inginkan..
aminn~
terima kasih kepada yang wish..
trex..jangan terkilan...aku tak kesah pon..
jangan sedih2..nanti kita jumpa lagi ye..:))


budakyangdahduapulohtaon..:)

Sunday, April 24, 2011

~contest semua tentang 4~

wokey-wokey..
di pagi-pagi buta nie... 
aku nak update blog...
so..kali nie aku telah join contest yang seterusnya kerana telah di tag oleh KAK FARAH..
hehe...so..mari kita lihat~
jap!promote jap!
sape nak masuk tekan sini!
okeyh,seterusnya banner dye..
hmmm..
hah!yang nie...

MARI KITA MULA KAWAN-KAWAN!

1) 4 PERKARA TENTANG AKU
-SIMPLE
-KUAT TIDO
-SUKA TEH AIS
-SUKA NAIK MOTOR LAJU-LAJU

2) 4 NAMA MANJA AKU
-DAYAH
-DAYAK
-KAK DAYAH
-YAYAK
sorry,xde pakwe..bahaha!

3) 4 PERKARA BAIK YANG AKU BUAT ARYNIE
-BARU PAS STUDY
-BERDOA PADA ALLAH
-MENUNAIKAN KEWAJIPAN (ALHAMDULLILAH)
-JOIN CONTEST NIE..HIHI..:)

4) 4 TEMPAT YANG SANGAT NAK PERGI
-MEKAH
-KOREA(NAK TENGOK BUNGA SAKURA)
-SABAH
-SARAWAK

5) 4 BENDA WAJIB KALAU BAWAK KELUAR
- OF CORSE IC AKU..
-LESEN MOTOR
-HANDPHONE NO CELCOM(promote jap..haha!)
- DUIT KESAYANGAN..:p

6) 4 PERKARA TERAKHIR AKU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST NIE..
- SOLAT SUBUH
-STUDY CIRCUIT THEORY
-MESSAGE ROOMATE LAME
-DENGAR LAGU

7) 4 ORANG PALING KAMU SAYANG DI DUNIA
-NABI MUHAMMAD S.A.W
-AYAH DAN IBU AKU
-ADIK BERADIK AKU SEMESTINYA
-RAKAN-RAKAN SEPERJUANGAN DARI KECIL SAMPAI SEKARANG(insyALLAH)..

8) 4 JENIS RAGAN MANUSIA YANG KAMU JUMPA HARI NIE..
- ORANG YANG TENGAH LAPAR(kat cafe..hehehe..)
-ORANG TENGAH NGANTUK(roomate aku..haha!)
-ORANG BERUSAHA NAK STUDY(kawan aku..huhu..)
-ORANG YANG BERUSAHA NAK CERITA JUGAK CERITA DYE WALAUPON XDE ORANG NAK DENGAR(wahaha!sian weh kawan aku..)

9) 4 MISI YANG KAMU MESTI CAPAI TAHUN NIE
- BELI MOTOR!
-BELI DSLR!
-KERJA WAKTU CUTI SEM NIEYH..
-POINTER BAIK PUNYA!HAHAHA!

10) 4 HABIT BURUK AKU
- KUAT ONLINE
-STUDY LAST MINUTE PUNYA!
- KALAU MARAH DIAM(habit buruk ke?-_-')
- BANGUN LAMBAT! (kantoi ye kat sini..hee~)

11) 4 PERKARA YANG FOBIA
-KERA NGAN KELUARGA BELIAU
-ORANG BAGI LINK KAT CHAT
- DITINGGALKAN KEKASIH HATI
- HISTERIA

12) 4 SEBAB JOIN CONTEST NIE
-KAK FARAH TAG
-NAK CARI GLAMOUR
-NAK RAMAI FOLLOWER
-TAMBAH PENGALAMAN

yesss!siap..sorryla kalau terlampau jujur..wahahaha!
biarlah..asal aku jawab..hehehe..aku tag 5 kawan aku kat sini..


wish me luck ok!
adios~



Saturday, April 23, 2011

aku selekeh waktu sekolah..-_-'

assalamualaikum!
hahaha...entry kali nie aku nk cakap pasal aku mase zaman sekolah..
waaa..aku selekeh giler dulu...
sekarang aku tak tawla..
tapi, lagi ok kot dari dulu.....hehehe...
patut ar takde orang minat aku dulu..
wahahahahaha!
sekarang?sekarang pon takdelah kot..
sadis-sadis..hehehe..
jom tengok gambar-gambar waktu aku zaman sekolah..
perggh!selekeh aku cakap..
korang jangan gelak..
diam-diam je..hehehe..
waktu nie mase sukan sekolah aku...

 yang nie pon same..waktu sukan ke minggu aktiviti..xingat ah..-_-'

 nie teen's night..malam untuk budak pompuan je...

yang bus nie aku taw nk g mane..hahaha!

nie geng-geng aku dari form 1 sampai form 3..
naik form 4 sume blah tinggal aku sorang...siot je...:p

yang nie lepas dinner form 3...

nie form sampai form 3..selekeh an?
pandai-pandai korang cari aku...hehehe..:)

yang nie da ok sketla...
da form 4 an...heehehe..
awal form4 selekeh g..hahaha..

  nie form 5 da...

 
 tengah tunggu kawan kitorang beli makanan kat luar..huhu..

hadui~rase selekeh gilalah dulu...
dan..
inilah aku sekarang..hehehe..:)



berbeza tak?hahahaha..entahla..
aku pon tak taw..
aku tak reti nak berfesyen-fesyen..serius...
tak reti langsung...huhu..
pakai bedak pon aku tak nak..
lagi make up..
kalau korang jumpe aku..
tulah muke ori aku..
xde nak make up2..
xretiiiiiii~
hahaha..:)
nanti kalau umur aku panjang..
aku letak gambar sebelom kawen,pas kawen ngan pas ade anak!
huahuahua! AKU GATAL YEA!

oklah..sampai sini aja..
adios!

Friday, April 22, 2011

best lagu niey~>.<.

aku suke lagu nie...
lagu lame?
ala..biarlah..yang penting aku suke!

BRUNO MARS-TALKING TO THE MOON

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have


At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back
At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away

bestkan?aku rase mcm da jatuh cinta kat bruno mars..hahaha~
comel an?hehe..
aku first tyme dengar lagu nie kat blog kawan aku...
nia blog dye trex gemuk!
ade mase melawatlah...huhuhu..:)

nie lagu nyer~

lirik dye pon best...
so,enjoy!

adios! :)

p/s: aku penat nak main dengan teka-teki hidup..

Wednesday, April 20, 2011

rase nak tulis blog~ :)

fuh-fuh!berhabuk tak?takkan?
da lame rase tak update blog..hehehehe..
maklumlah..bz sket nak exam..
studyla konon nyer...
hahaha!

sebenar nyer tak taw nak tulis ape kat blog nie..
merepekla jap..hahaha!
aku malsla nk stdy CIRCUIT THEORY nie..
entahla..maybe sebab result sem lepas ngan midsem yang mengecewakan kot...
aku stdy beria..tapi,result hampeh~
ntah..biarlah...hahahaha!

arytuh..14 haribulan harituh aku kuar dengan tan-tan..
pastuh adela dye cakap..

"dayak,arynie aku pakai cantik untuk kau."
then,inilah yang dye pakai..huhu..
bergaya bukan main dye..hahaha..
then,kitorang tengok cite DILARANG MASUK yang xbest langsung!
ontah papo nyer citer..
sekali salah pilih cite daa~

pastuh kitorang makan seciput durian...
aku tak tawla name dye ape..
tapi,hilangla kempunan aku nk mkn durian..hahaha!
thanks tan-tan!


nie gambar kitorang berdua..
opps!lupa nak cakap..kitorang g MID..
ORANG YANG DOK SABAH TUH JANGAN DENGKI YEEE...HAHAHA!



pastuh,etan tumpang bilik aku..
esok pagi-pagi dye da balik...

then,ary isnin arytuh aku kuar ngan AYU g beli external..
arytuh first tyme g exam pakai selendang...hahaha..
ayu ar nie..
suh aku pakai selendang...
aku pon pakai jela...
huhu..
da kuar makan kat pizza..
tangkapla gambar..




ok tak aku pakai selendang?
hehehe..:)

oklah..wish me luck for the last paper!
bye~ adios~

p/s: jangan gosip-gosip..nanti tersuke betol-betol..haha!

Tuesday, April 12, 2011

kepada kamu yang dirindui >.<.

ye..kepada seseorang yang aku kenal...
kita kenal tak lame pon..kejap je...
kejap sangat..tak sampai sebulan pon ase...
tapi,tak taw nape aku rindu gelagat kamu..
ketawa kamu..
nak dengar kamu kate 'AIGOO'...
aha!jiwang plak aku...
tapi,betol la..aku rindu kamulah...
walaupon masa tuh sangat singkat..tapi,rasa da lame kita kenal...


kepada kamu..
kalau kamu bace nie..saye nak kamu taw...
saye rindu kamu...:)
semoga kamu bahagia ye...
saye doakan kamu dari jauh..insyALLAH..
saye terpakse membiarkan kamu pergi...
saya ade hati untuk dijaga...
nway,thanks sebab sudi jadi kawan saya..
walaupon singkat...
saya hargai...(^^,)

ouhh..tadikan..
aku nak makan meggi...
da masak air and ready nak makan..
tiba-tiba..DAMN!
ada semut dalam heater..
dala lapar giler tyme tuh...
sabar jelah...hahahha..
xde kaitan pon yang bawah nie...
saje nak tambah..hahaha!
oklah...salam! 

:)


~contest natural beauty?~

haluuu....seperti biasa..
aku join contest yg ketiga!
saja nak menyokong blogger2 ...
xsalahkan?hehehe..:)
ok..kali nie...aku join contest natural beauty...
aku xdelah cantik mane...saje nak join...
nak join klik sini.


dan gambar yang nie terpilih....
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>



hehehe..:)
aku sememang nyer tak suke pakai make up..
so..okla..hahahha..:)
aku tag 2 orang kat sinie...sape ek?
hmmm...



ok..wish me luck..
daa~
adios~


Monday, April 11, 2011

~1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin~

okeyh..jalan-jalan nak hilangkan bosan stdy...
esok exam..waargghhhhh!
hehehe...jumpe contest nie..
so...tanpa membuang masa..mari kita join!!
kalau nk join klik sini. 
 then,cari-cari gambar...
gambar nie terpilih!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tadaa!
 hahaha!nie dye...aku suke gambar nie..
aku tangkap ngan sedara aku...
fotogenik kan dye?ehehehehe~
wish me luck!
ok..kat sini aku tag kawan aku 4 orang..
dila
mira
janah
peqa

daa~adios!







my mom the best person ever!~

heyaaa...
aku sayang mak aku sangat-sangat..
ape ayat budak-budak zaman sekarang..
'sayang ketat-ketat' hehehehe..-_-'


SAYA SAYANG KHDIJAH MAJID!
I WILL DO ANTHING FOR HER..
ANYTHING..!
AS LONG SHE HAPPY AND PROUD WITH ME..
INSYAALLAH..

terima kasih ibu melahirkan dayah kat dunia nie..
dapat merasa kehidupan sampai sekarang..
muah3~
terima kasih atas segalanya~

Sunday, April 10, 2011

semoga dipermudahkan olehNYA~

fuhhh!!seperti biasa...
di tengah keheningan malam aku mengupdate blog...
hehehe....sahaja nak hilangkan bosan dikala tengah stdy...

berkenaan entry kali nie...
aku nak ajak rakan-rakan blogger aku nie..
berdoa semoga urusan kita semua dipermudahkan oleh NYA...

YA ALLAH YA TUHANKU..PEMUDAHKANLAH URUSAN KAMI SEMUA DUNIA AKHIRAT..
AMINNNN...

memandangkan aku da nak final exam...
aku nak mintak maaf kat semua orang ye..
halalkan ape-ape yang aku teramik atau terguna...
serius.aku tgh takut sebenarnye...
takut sangat..aku stdy beria..
tapi,nnty xleh jawab..YA ALLAH..mintak dijauhkan semua tu...
permudahkan urusan aku dan rakan-rakanku...
kalau nak ikutkan...aku tengok rakan-rakan coarsemate aku...
da banyak macam putus asa...


see..macam da putus asa da ngan subject yg kitorang nak exam selase nie..
entahla..yang aku berdoa sekarang...
jangan bagi aku putus asa dan permudahkan aku time nak jawab exam...

doakan aku ye kawan-kawan..
thanks!
love korang sangat2!

adios!

Saturday, April 9, 2011

sekarang pukul 4.47 a.m~

halooo kawan-kawan..
waktu aku mula-mula buat entry blog nie memanglah pukul 4.47 pagi!hehehe~
tapi,da taip-taip nie..da jadi pukul bapela an...
dengan aku yang taip lambat macam siput haa..
mustahil dalam masa 1 MINIT ak dapat karang 1ENTRY..harharhar..
eh!da lame aku xdengar orang gelak camtuh an? -_-'
hadui!aku xpasti ape yang aku buat sampi skang...
nak kate stdy..aku tak rase cam stdy..-_-'


haha..entahla...aishhh!
bule plak perut aku berbunyi-bunyi tyme nie...
lapar kot...
hadui~tadi aku da tibai banyak kot mkanan..banyak ke...
banyak r kot kalau untuk sorang..hahaha..
aku makan:-

nasi goreng paprik satu!
roti dua petak!
(aku tak tawla paggil ape..kalau buku mcm banyak sgt je..hee~)
nescafe 1 cawan besar!
haha..banyak x?
aku pon tak tawla...
yang penting skang aku laparrrrrrrrrrr....

tadikan..sebelom aku g bilik kawan aku(aku kat bilik kawan aku nieyh)..
saje je aku tepon mak aku..
aku dah susun ayat nak cakap,aku pon siap byg mak aku ckap ape...
lebih kurang camniela aku bayang..

mak aku:helo..
aku: helo..ibu wat pe?
(ayat biasa aku tanye)
ibu: baru pas smyang(kul 8 tadi,mgrib r tuh)..tgh wat pe?
aku: tgh tggu bus sorang-sorang..
mak aku:ha??nk p mana?
aku: nak g bilik kawan r...nk stdy...
pastuh...borak-borakla ngan mak aku...blablalabla~

hahaha...sebenarnyer..aku nak highlight kat sinie..
aku nak mintak mak aku belikan motor untuk aku..
tuh buat ayat kesian sket...hehehe..:)
but,damn! tengah susun-susun ayat baik punya...
MAK AKU TAK ANGKAT PHONE..
ceh...penat je...

tapi,memang takut r aku tggu bus tadi..sorang-sorang..
gelap lak tuh..
sok nak balik pon kene tnggu cerah dulu...
hadui~ape naseb...
da penat..nak balik pon kene jalan kaki..jauh...

okla-okla...sebelom terlambat..aku nak wish bday kat kawan-kwan aku...

first,AYU JAMALUDIN..

bday dye da lame lepas kot..aku yang baru nak tulis..hehehe...
aku curi gmbar kau..
waktu nie kau tgh syok tido bwh selimut pink kau...hahaha~ :P

second, SAZZYKU@ SYAZWANI AZEMAN..
ha..yang nie baru lagi..hehehe...
auww!i like this pic syaz!huhuhu..:))

HAPPY BIRTHDAY korang..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..
oklah...kepala aku pon da tingtong niey..

adios!

~contest: pic paling sempoi~

salam!ok..
da terpengaruh dengan seseorang nak masuk contest nieyh..
macam menarik..hihihi...:)
then,cepat cepat-cepat cari gambar..
huhuhuhu....
tadaaaa!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


okeyh..pic nie amek mase kenduri kawen sepupu aku....
baru-baru nie je...hehehe..:)
nampakkan pengantin nyer?hehehe...
dalam nie ade sume gambar sepupu aku dan termasuklah aku...
aku rase gambar nie da sempoi abeh dah..
semua orag dok pakat posingkan...hahahaha!
okeyh,sini aku nak tag 3 org my fren...


okeyh...wish me luck...
daaa!
adios!





Thursday, April 7, 2011

wish~

I WISH THAT I HAVE SOMEONE TO TALK TOO RIGHT NOW...:(
aaarrgghhhh!suddenly..tensen giler jadi nyer..
giler serabut hidup.....
kan best kalau aku ade seseorang yang aku bule citekan sume masalah aku...
nie tak,makin tambah masalah aku adela..
hadui~
sabar jelah dayah oi..

wish that i have someone...wuuuuuuuuuuuuuu..:(


~tak sepatutnyer~

aduh!bila bangun tido je..
hati mesti rasa lain je...
tulah...tido petang2 lagi...
hmm...entahla...hari nie...
sepatut nyelakan....

i'm not suppose to miss him..
i'm not suppose to start fall in love with him...
i'm not suppose to do all that..

agak-agak dye taw tak ek?
hm...entahla....

biarlah dye....dye busy je nampak...
sangat-sangat komited dengan dye punya stdy...
huhu..merepek ape ntah....

okla..adios!
:)


Tuesday, April 5, 2011

alahai~

hmmm..tak tawla kenape hati nie rase sayu je tiba-tiba...
tadi tido sekejap..nak ambik mood nak stdy..
sekali bangun,rase sayu sangat hati nie..
tak taw kenape..

aku taw..aku tak patut nak layan perasaan nie waktu-waktu camnie...
aku da cuba..tak layan perasaan sedih,sayu,kecewa,sakit hati...
semua aku cuba ketapikan..
baik-baik je aku simpan..
tak nak bagi layan sangat...
then,tiba-tiba pas bangun tido tadi...
rasa nak menangis plak...
tahan je...
takpe,blog nie jugak tempat aku  luahkan segalanya...
maybe,aku terpikir ape yang aku lalui selama nie kot...
ape aku nak,mesti tak dapat...
even,nak makan durian pon sampai sekarang aku tak dapat..
sedeykan?takpelah..aku redha...
and aku rase..ape yang aku buat..
rase macam tak dihargai...
hmm...entahla...aku tak taw nak kate ape...
mmg da naseb aku mcam nie kot..
bila aku diam je,sume org naik kepala...
suka-suka je buat aku....
macam aku xde perasaan je...
kadang-kadang aku rase da penat aku nak lalui semua nie....
da tak larat sangat....
kenapa org tak paham?
sabar jelah dayah..
kau kuat..
biarlah dyrang nak buat ape pon...
janji diorang bahagia....

p/s: da nak exam nie..tiba-tiba emo.:(

Monday, April 4, 2011

sedetik lebih....:)

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


bestkan lagu nie?
dibuai-buai ase bile mendengarnyer...hehehehe...:)
ade orang dengar tak kalau aku tujukan lagu nie untuk dye?
hahaha!berangan lah kau an?sape ntah nak dengar ntah...
nway,enjoy lagu nie!best giler

nway,skang aku kat umah..huhuh...al-maklumlah..da masuk stdy week...
saje lah nak balik umah jap..jumpe family and kucing tersayang!hehehe..:)
love you bojie!!!!
oklah..nak fokus kepada stdy..daa~
wish me luck kawan-kawan!