Thursday, March 31, 2011

rase cam nak kawenlah!hahaha..>.<.

hahaha!entry bestkan?lalalalala~
line clearkan kat sinie nak berangan-rangan?
hehehe..okeyh!
tiba-tiba rase nak kawin...hahahaha!
seyes!(dalam mood gatal nak kawin)hee~
nie gara-gara pegi kenduri kawin sepupu aku ar nie..belom kakak aku g...
kalau kakak aku yang kawin..minggu depan aku lak yang kawin..
hahahaha!gatal gler~
tapi,ade calon ke? -_-"
kesian-kesian...
kalau mak aku taw aku gatal nak kawen..mati den..hehehe...
takpe-takpe...sabarrr...kumpul harta dulu weh...
chaiyok dayah!!

TARGET DAYAH WAWI SEBELUM KAWEN!

-BAWAK PARENT G HAJI..

-MESTILAH NAK ADE PERKERJAAN TETAP!
(ENGINEER INSYALLAH)

-ADA KETE 2,3 BIJIK..HAHAHA!MELAMPAU!SATU SUDA...

-ADE RUMAH SENDIRI..

cukup r tuh an?tak payah banyak-banyak...
yang lain-lain pas kawen pon aku bule cari...huhuhu..:))


SELAMAT PENGATIN BARU KAK TITI AND ABANG FALEH!
semoga bahagia hingga ke anak cucu...aminn...

p/s: gambar kat atas nie aku yang tangkap...hehehe..:))
cantekkan???



Sunday, March 27, 2011

Thursday, March 24, 2011

salah siapa sebenarnya?

uurghhh..sejak kebelakangan nie..banyak bende jadi dalam hidup aku..
maybe ALLAH nak menguji aku setakat mane kesabaran aku menghadapi dugaan hidup...
ALHAMDULLILAH...aku masih mampu bertahan untuk meneruskan hidup..
terima kasih YA ALLAH kerana memberi aku nikmat kesabaran yang sangat indah...
ampuni dosa-dosaku YA ALLAH..

okeyh..berkenaan dengan entry kali nie..
hmm..aku bukan nak mengumpatla...aku just nak share kebenggangan aku...
sebenarnye..nk ikutkan xdelah bengang sangat..
cume pelik je..aku ingat benda-benda cam nie berlaku setakat kat sekolah je..
rupa nya bile masuk U pon ade lagi...
pendapat akulah, xmatang sangatla orang yang macam tuh..
kisah nya bermula disini.....

di stor komponen yang sangat banyak..
encik komponen: ok adik-adik..beratur2..

aku pon beraturla..tunggu bukan main lame..
then, ade hamba ALLAH dtg terus g depan...

aku: weh..beraturlah,,abg tuh suruh..
hambaNYA: sabarlah...dye da nak bagi tuh komponen...

aku dengan muke bengang nyer blahla..
sape tak bengang..kita da tunggu lamu..
seterusnya...
hambaNYA: bye dayah..(dengan gembiranya)
aku: ..........( aku tak pandang muka dye dan melambai2kan tangan suruh dye pergi)
sape tak bengangkan..da potong line..then,buleh g nak bye2..
memang aku bengang gila tyme tuh..aku xbule nak pandang muke dye..

masuk lab..
classmate: nape dye nangis?
aku: haaa..entahla..
(aku pelikla..aku xbuat ape2 pon rase nyer)
serius..memang aku xpaham yang nie...
pastuh,aku ingat abeh kat situ je.
keesokan harinya..

kawanku: dayah..nak ckp something nie..jangan sedey taw...
aku: ape?ok....
(pot..pet..pot..pet)

nak taw ape...bile kawan aku niey cakap dye satu group ngan ahli group kitaorang yang lagi satu..
dye bule cakap ALHAMDULILLAH...tersentap jap ak...tapi,xde ape pon..
aku xkesah pon dye wat camtuh...serius aku tak rase pape...
biarlah dye...then,arynie...aku saje nk tgk page FB dye..
pelik jugak lame dye xon9...
bukak2!!peh!!!aku da kena remove oleh hamba ALLAH nie rupenya..
haha..serius..aku nak tergelak..
kenapa lah benda-benda kecik nk diperbesar-besarkan?
aku bengang time tuh je kot..
tapi yang lagi pelik nyer...
sape yang salah sekarang?
pehal dye over sangat nak buat cmnie an?
macam budak-budak kot...
TAK MATANG LANGSUNG!!
aku rase, aku yang jadi mangsa..
spe yang wat aku..pastuh, dye over-over camnie plak..
xpaham weh...
xpelah..lantak kaulah...kaukan ade pakwe kau kat sinie..
kau pon da tak same-same ngan kitaorang da...
kitorang pon da tinggal berdua je...takpe..aku xkesah pon..
asal kau puas hati...
aku mintak maaf kalau aku ade salah..
tapi, aku rase..aku mmg tak bersalah langsung dalam hal nie...
betul tak?hmm....

okeyh..yang seterusnya...
pasal lab partner aku..
yang nie aku xtawla nak cakap ape..
dala selalu buat experiment macam aku ckp sorang2..
pastuh tadi..

dalam CADCAM..

classmate: eh..kau xtolong dye ke?
aku: dye xpanggil aku pon...
classmate: tadi ade lecture tanye dye mane partner..dye diam je...
abehla takut lecture tuh kate kau xtolong dye..
aku; terdiam....

aku da terdiam..xtaw nk kate ape...nak nangis rase..
sume orang nak buat aku nie kenape...
aku rase dye lalu sebelah aku td..nape xajak?
sedeylah...
kang lecturer tuh tolak markah aku mcmne?
padahal, mase tuh ade kelas kot...
dye yang x g..aku pulak yg macm bersalah...
hmmm..entahla...
nasib baik projek nyer menjadi...
syukur ALHAMDULLILAH...

hmmm...xpelah..selagi aku mampu..
aku tahan je...
insyALLAH..aku kuat!
hehehe..
doakan aku ye...:))))
adios!







Monday, March 21, 2011

hanya dia..:)

Assalamualaikum..:)
haa..entry kali nie..khas untuk my friend..
untuk melengkapkan perjanjian kami...
saya dengan baik hati nyer mempersembahkan!
hehehe..(^^,)

1) orait2..saye taw..name kamu NUR MAS AYU BIN JAMALUDIN..bernombor matrix..jeng..jeng..jangan ingat saye xtaw..A134101..hafal taw dalam kepala nie..hehehehe..:)
nama kamu sangat unik!saye suke..heee..:)

2) kamu ayu..sesuai dengan nama kamu!hihihi..:P

3) saye jeles ngan kamu ade 'BB'! lalalalala~

4) kamu nie berhati lembut..senang nangis..hehehe...:)
tapi,kamu xpenah nangis depan saye...yeah!kamu kuat!

5) kamu rajin..keje mesti kamu buat..xmacam saye...
saye malas..hihihi..:P

6) baik hati!yeahh!!itu perkataan yang sesuai...kamu selalu tolong saye..
tolong signkan attandance saye..
tolong ajar saye...:)

7) kamu suke binatang berbulu..hehe...saye nak bagi monyet kamu xnak...
kamu suke kucing,suke arnab!
nah!
saye mampu bagi gmbarr jeee..huhu..

8) kamu suke berfesyen-fesyen..saye suke dengn stail kamu...:)
i likee!!

9) kamu suke colour purple!kan?kan?hehe...

10) kamu penyayanglah...dengan monyet pon bule masuk..saye xbule..fobia!hahaha...

11) kamu makan slow..tapi xpe...saye ok je...huhu..

12) ohhh...sebelom saye terlupe..kamu sangat sukekan cerita korea!!
penuhkan kamu punya external dengan cerita korea...ish3..

13) kamu pandai!saye jeles!hehehe..:)

14) kamu pon suke minum teh ais kan?hehehehe...

15) saye mmg suke tengok kamu pakai selendang..
jangan suh saye pakai lagi ye..nnty saye pakai jugak kot..lalalala~hahaha!
muke saye bulatlah!xsesuai!hehehe..

16) kamu da nak ade lesen!cepat2...saye nak tumpang kereta kamu...huhu...

17) kamu juga seorang yang caring......

18) kamu suke bi kan?hehehe..:)

19) kamu betul-betul nak rabbitkan skang?
ohh aizad, mummy ayu and sape-sape jelah..
please buy a rabbit for her....please....

20) yup!saya syg kamu.! syg sampai infinity!!!!



2 gambar pakai kot nie..gambar first kite tangkap berdua..:)

saya tak taw sejak bila kita mula rapat..tapi,saye sangat suka berkawan dengan kamu...
kamu banyak tolong saya macam-macam..
thanks alot...:)
saye harap kita akan kawan samapi bila-bila...
insyALLAH..
jangan lupe jemput saye kenduri khawin nanti ek?hehehe...:)

love you AYU JAMALUDIN..:)

Friday, March 18, 2011

Thursday, March 17, 2011

:(

sedey!sedey!
kau taw x aku sedey??!!!
rase nak nangis...
entah kenapa malam nie aku rase sayu sangat...
nak meleleh air mata..
nape nasib aku selalu macam nie..:(

YA ALLAH...KUATKAN HATIKU...
aminnnn...
:(

sepetang ayu,setabah mungkin and sebirthday iliatyn..:)

panjangkan enty kali nie..huhu..
waaaaa!!lame suda xupdate blog...adela dalam 3 hari...hehehe..:)
xdelah busy mane...cume mlas nk update blog and xde idea..hihi..
petang td,setelah abeh kelas bi..
aku singgah bilik ayu..
saje..rasa malas nak balik bilik...
dala tengah stress..so,lepak-lepak ngan ayu..
hehe..:)
da petang-petang aku pon nak balik..
setelah mengambil keputusan..
ayu hantar aku pulang sambil berjalan-jalan!
yeaaa!!kami juge bergambar..:)
antara gambar kami...





makan jagung!



sebenarnyer aku tengah stress..
disebabkan hal-hal tertentu..
malas nak cite..biarlah...
da TAK LARAT AND SANGAT-SANGAT PENAT!
alhamdullilah..aku masih diberi kekuatan dan ketabahan untuk menghadapi semua ini..
terima kasih YA ALLAH...
semoga aku tabah menghadapi segala ujian-ujianMU,,aminn...

thanks a lot to AYU JAMALUDIN..
kamu buat saya kuat!
thanks kerana buat aku xtension lagi...
thanks jalan-jalan tadi..best..hehe..:)
harap kita akan kawan sampai bila-bila...
insyALLAH...hee~

okeyh..sebelom terlambat aku nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY kat kawan-kawan aku..

ILI SHAZWANI BINTI IDRIS
pedulikan aku yg selekeh..hehe~

FATIN ATHIRA BINTI MOHD IBRAHIM

happy birthday korang berdua..
semoga panjang umur and dimurahkan rezeki..
semoga kita kawan dunia akhirat...
aminnn....

insyALLAH...:)
oklah...sampai sini saja...
adios!





Sunday, March 13, 2011

happy birthday!

wokeyh sume..
ready!one two three!
nyanyi!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO SUKI..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.....

haa..entry kali nie..khas untuk adik aku..
MUHAMMAD SYUKUR...
happy bday ye suki...
semoga panjang umur and murah rezeki..
belajar elok-elok..
awok tuh pandai..bukan nyer xpandai..
cume,jangan wat keja lambat-lambat ye..
hehe..
i love youlah!!!

p/s: harap2 kebahagian ini berkekalan..hihii..:)))nk senyum bnyak2..heeee~

Saturday, March 12, 2011

jimat duit!

duit!duit!


eh...assalamualaikum!
haaa...kali nie kite cite pasal duit eh...
memandangkan da nk dekat akhir sem nieyh...duit aku pon da mkin kurang..
hadui-hadui..manela nk dapt duit....skang nie dok terperap je aku dalam bilik...
xde ah terperap sgt...maksud nyer xkuar u la...

hehe....
sebab ape??duit xde..hihihi...
kena jimat!!
kesian kat aku an?ish2...

nk mkn mcD xbule...:(

nk mkn KFC xbule..:(

nk tgk wyg xbule...:(

nk shopping lagila xbule..:(

isk3...sedey nyer..
mintak-mintaklah duit tuh bertahan sampai akhir sem,walaupon xseberapa..
(aku bukanlah dapat JPA...xmampuuuuuuuu..)

xpe2...nnty nak keje!bule beli macam2!!
yeahhh!!!!
oklah..ntah merepek ape...
adios..

p/s: aku xde idea sebenarnyer....hahaha!!!

Thursday, March 10, 2011

hmmmmmm~


Hayati baik-baik ye..:)

~DEMI CINTA~


Maaf, ku telah menyakitimu
Ku telah kecewakanmu
Bahkan ku sia - siakan hidupku,
dan kubawa kau seperti diriku
Walau hati ini terus menangis
Menahan kesakitan ini
Tapi ku lakukan semua demi cinta
Akhirnya juga harus ku relakan kehilangan cinta sejatiku
Segalanya telah ku berikan
Juga semua kekuranganku
Jika memang ini yang terbaik
Untuk diriku dan dirinya
Kan ku terima semua demi cinta

Jujur, aku tak kuasa, saat terakhir ku genggam tanganmu
Namun yang pasti terjadi, kita mungkin tak bersama lagi
Bila nanti esok hari
Ku temukan dirimu bahagia
Izinkan aku titipkan kisah cinta kita selamanya...



p/s: awak,saye relakan pemergian awk..
saye relakan awk dengan dye..
asal awk bahagia...
doakan saya bahagia jugak satu hari ye...:))

salam~

Tuesday, March 8, 2011

aku yang banyak tido....

hello sume!ape khabar?
aku xbape sihat ar..batuk + selsema..
waaa!terseksa aku...hehehe...
aku nk cite ar...dari lepas midesm last ary jumaat tuh..
aku jadi kuat tido..hahaha!ke mmg kuat tido?
hehehe..tak kesahla...yg aku perasan sabtu ahad aku tido je..
sblom roomate aku kuar aku da tido...dye da balik aku masih lagi tido..hehehe...
ok x?huhu..

best ape tido an?lupe segala masalah jap...sume ilang..hehehe...
soo...aku suke tido!hehehe..:)

weh..aku suke tutor math aku mengajar..
dye mcm banyak giler pengetahuan..maybe sebab dye rajin membaca kot..
suke sangat dengar dye bercerita...best,..
pasal itu,pasal ini...huhu...
tapi,aku selalu ketinggalan kelas dye gara-gara nk tidur kejap..
akhirnye,terlajak,,hahaha!
kuat tido an ak?
biarla...lalalalala~
aku ade curi-curi amek gambar dye tadi...
aku pg kelas arynie sebab takut tak terbangun esok pgi..hihihi..:P



haa..dye tengah bercerita la tuh..huhuh...
sory encik!saye curi2 amek gmbr..hehehe..

okeyh..fullstop pasal tido..
aku dapat 2 keychain..yea!satu AYU bagi..satu AYIE bagi...
mekaseh korang..huhu..
yg bali tuh ayie bagi..yg perlis tuh ayu bagi..:)
oklah..samapi sinie aje..
adios!

p/s: thanks kepada yang sudi membace!peace!

Saturday, March 5, 2011

kan betol aku ckap...

haa..kan betol aku cakap...
aku xtipu pon...
saat aku nak lupekan dye...
mesti dye datang balik punyer...
aku tak mintak pon..aku xsuruh pon...
automatik ok?
aku xtawla sebenar nye nie ape..
aku hanye mampu berdoa kepada YANG ESA..
DIA maha mengetahui segala-galanya....
yang terbaik untuk untuk hamba-hambaNYA....

tapi,yang pasti...setiap kali aku xberharap..
pasti dye datang...

awak,saye xmarah pon...cume saye pelik....jgn salah paham ye...
saye xkesah pon..seyes..langsung xkesah...

p/s:aku da bnayk tido siang td...hihihi..:)

Friday, March 4, 2011

aku suke article nie...:)

“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”


suke sangat article nieyh...xtaw nape..
hehehe~

oooyeahhhh!!!

yahooo!!da bebas sementara dari EXAM yang menyeksakan hidupku...
waduh-waduh..bahagia rase nyer xde exam...
tapi,sementara jela...FINAL tuh ade lagi...nasib baik aku amek 3 paper je...
3 paper je??(tuh pon aku rase bagai nak mampus da)hahaha!

agak serabut ye disitu..rase macam lagi xcover..
dush!dush!rase nk tarik-tarik je rambut...

tapi,didalam kebahagiaan and keserabutan nie...
kesunyian terselit di hati..
chewahhh!!(ayat xtahan an?)

hensem an orang dalam gambar nieyh?hehehe~:)
aku GOOGLE je~

weh2...aku ade sape?
rase cam nak ade pakwe,tapi,pikir-pikir macam xnak plak..lalalalala~
akhirnyer,terbiar seperti itu sahaja..hahaha!

mari kita senaraikan!
senarai ape?yeah!mari-mari kita lihat!

ili + lalan dye~
(ili pon da ade pakwe nieyh..xleh jadi...hehehe..)




huda + faiz a.k.a bulat...

syaz + pak cik sensitif dye..hahaha~
(coming soon ni kot..hehehe~)
letak gmbar syaz jela...yg g satu takut lak aku nk letak..hihihi..

pastuh..
trex + wan..


seterusnya..
ayu + aizat


sape lagi?sape lagi?
haha!ramai ar da berpasang-pasangan..
aku je xde nie...xaci ar macam nieyh!
aku nak jugak!haha..
relax ar kwan-kawan..aku gurau jerk..
nanti ade ah tuh..lalalala~

worait!worait!suda-suda..
merepek ape ntah...
walaupon xde pakwe..aku still ade kawan-kawan aku..
aku sayang diorang..yeahh!!
love you lebey2..hahaha!

semalam kan aku balik PTSL kul 3 pagi...
lambatkan?lambatkan?
hahaha..first tyme kot..
konon nak stdy..eh..mmg stdy pon..sory sket..
tapi,jawab nyer tadi macam ntah pape gak kan...haduiii....
haha..dala...da lepas pon...
aku stdy ngan dyrang nieyh..

 ika ngan khaidir..(pakwe+mkwe)huhu~

haha..syahir tensen wat circuit theory...

dala...xtaw nak bebel ape lagi..
adios...:)

p/s:aku bahagia dengan kawan-kawan aku..:)


Thursday, March 3, 2011

no need!

xpuas aty!xpuas aty!
xnak belikan ckap jelaa!
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!